Ізолят протеїну - чистий білок без жиру та глютену
Ізолят - один з видів сироваткового протеїну найвищої якості. Знайдіть в інтернет магазині спортивного харчування Protein-Vitamin найбільшу різноманітність, купіть ізолят сироваткового білка, який найкраще підходить вам із кращим співвідношенням ціни та якості, та відкрийте для себе його переваги.
Ізолят протеїну, також відомий як ISO, є одним із найбільш затребуваних джерел білка для доповнення раціону спортсменів та людей, які прагнуть оптимізувати споживання білка за допомогою дієти.
Хочете знати всі характеристики ізоляту протеїну? Про все це ми розповідаємо на нашому сайті інтернет-магазину спортивного харчування!
Ізолят протеїну (ISO) є ізольованим білком коров'ячого молока в сироватці. Його одержують методами мікрофільтрації та ультрафільтрації натуральної сироватки, отриманої після коагуляції та відділення казеїну, з якого виробляється інший тип білка.
Ізолят сироваткового протеїну - це найчистіша версія харчових продуктів, виготовлених із сироваткових білків, ось його переваги:
- більш високий відсоток білка;
- мала кількість вуглеводів та жирів;
- менше хімічне пошкодження через температуру.
Ізолят білка виконує ті ж функції, що і інші харчові білки. Зокрема, він призначений для:
- нарощування та збереження м'язової маси людини, яка активно займається спортом;
- підтримка кісткової тканини у чудовому стані.
Ізолят протеїну – це не просто білок! Він має низку властивостей, які роблять його кращим джерелом білка для бодібілдерів, любителів фітнесу, високоінтенсивних спортсменів і навіть людей, які не займаються інтенсивними фізичними вправами та хочуть оптимізувати свій раціон.
Сироватка є джерелом білка з найвищою біологічною цінністю і, як наслідок, протеїн ізолят (ISO) є «повноцінним білком». Це означає, що він містить усі амінокислоти, необхідні для виконання білкових функцій, і оскільки організм не може виробляти їх самостійно, вони повинні надходити з їжею.
Однією з найбільш популярних функцій цієї спортивної добавки є збільшення м'язової маси. Ізолят протеїну є відмінним джерелом для цієї мети завдяки своїм високим поживним якостям, що робить його джерелом амінокислот, доступних для збільшення синтезу м'язового білка. У ньому мало жирів та вуглеводів, тому його часто називають ізолятом для схуднення який користується великою популярністю серед жіночої половини спортсменів.
Процеси обробки ізоляту сироватки роблять його найчистішим білком з найвищим вмістом протеїну та найнижчим вмістом вуглеводів та жирів серед інших варіантів даного продукту.
Це пов'язано з тим, що поєднання ультрафільтрації та мікрофільтрації (CFM) дозволяє виділити набагато більше білка, ніж у концентраті сироваткового протеїну (WPC), видаляючи вищий відсоток вуглеводів та жирів, які природно присутні у сироватці.
Лактоза є цукром в молоці і являє собою практично всі вуглеводи, що містяться в будь-якому сироватковому білку. Ізолят протеїну є білок з найнижчим вмістом вуглеводів і, отже, лактози, так як мембранна обробка, через яку обробляється білок, відфільтровує цей цукор, значно знижуючи його вміст.
Більшість цих спортивних добавок містять від 1 до 1,5% лактози, допустимі для більшості людей з непереносимістю лактози. Незважаючи на це, ізолят протеїну не вважається безлактозним продуктом відповідно до європейських законодавчих норм.
Перетравлення сироваткового ізоляту відбувається швидше, ніж з інших джерел, з різних причин:
- Менше вуглеводів та жирів
Як харчовий продукт з таким низьким вмістом цих поживних речовин він засвоюється швидше, ніж інші джерела протеїну, що містять більше цукрів та/або жирів.
- Швидке засвоєння
Сироватка (протеїновий концентрат, ізолят та гідролізат) швидко засвоюється. Це робить ізолят швидким протеїном, що ідеально підходить для сніданків, як частина до та/або після тренування.
Сироватковий протеїн можна розділити на два типи:
- Концентрований;
- Ізольований;
Сьогодні практично всі виділені білки одержують за допомогою технології CFM, мікрофільтраційної мембранної обробки. Відмінності полягають у:
- Температура обробки;
- Середнє значення рН обробки;
- Скільки разів молоко було пастеризоване/стерилізоване.
Ці відмінності впливають на їхню кислотність, розчинність і текстуру, тому важливо вибирати білкові продукти із сироваткового ізоляту протеїну, що забезпечують щадну обробку сировини.
Найкращий ізолят протеїну, який він?
Той, що відповідає оптимальним умовам з погляду:
- Виробничих процесів;
- Має сертифікати якості;
- Повну інформацію про свій склад.
Як приймати протеїновий ізолят?
Поєднуйте його з чим завгодно! Ви можете використовувати ізолят протеїну в рецептах звичайної їжі або просто в коктейлі з водою чи молоком. Люди часто поєднують його із молочними продуктами, зазвичай знежиреними, такими як збите молоко; або додайте какао-порошок для приготування тортів, печива та інших рецептів фітнес-кондитерських виробів.
Тим не менш, класичне використання ізоляту протеїну завжди полягало в тому, щоб змішувати його з водою в кількостях, рекомендованих виробником, щоб якнайменше змінювати його поживні властивості.
Кількість білка в раціоні слід розглядати у зв'язку з такими змінними, як маса тіла та спортивні цілі. Рекомендується приймати 30 грам протеїну ізоляту один раз на день, але цю кількість можна (і потрібно) адаптувати до індивідуальних потреб. Поточна рекомендація для оптимізації синтезу м'язового білка полягає в тому, щоб споживати близько 1,6 грам білка на кг маси тіла на день з усіх джерел білкової їжі в раціоні спортсмена.
У нашому інтернет-магазині спортивного харчування Protein-Vitamin ви можете купити ізолят протеїну високої якості за конкурентною ціною. Ми здійснюємо оперативну доставку замовлень по Києву та всій Україні.